Project Description

Stolpboerderij Leeuwenhof

Stolp de Leeuwenhof

Middenweg 22, Heerhugowaard

Toen, nu & toekomst

Aan een mooie lange polderweg in Heerhugowaard staat de monumentale stolpboerderij De Leeuwenhof. Gebouwd in 1633 als heerschapswoning en boerenbedrijf, maar anno 2017 een zorghuis en daarmee een goed voorbeeld van herbestemming van boerderijen. De stolp is de op één na oudste in Heerhugowaard en heeft ook na de grondige verbouwing zijn historische buitenkant behouden. Ook binnen zijn veel monumentale elementen bewaard gebleven. Het oude woongedeelte, waar je ook het kenmerkende vierkant goed ziet, is zeker het bezichtigen waard.

Programma

Recycling belevenis

Een duurzame toekomst begint bij jezelf. Hergebruiken is één van de makkelijkste manieren om jouw steentje bij te dragen. Maak je eigen miniatuurkunstwerk, zoals je eigen stolp van gerecyclede materialen. Proef de herbestemde lekkernijen bij de Future of Food Bar en snuffel op de tweedehandsmarkt naar die ene goede vondst. En dit doe je natuurlijk in een prachtig herbestemde – oftewel op een nieuwe manier in gebruik genomen – stolpboerderij.

En verder

Laat je rondleiden door de stolpboerderij en verbaas je over het resultaat van de ingrijpende renovatie. De fotopresentatie van het renovatieproces sluit hier mooi bij aan. Tussen 13.30 en 15.30 uur is het woord aan de dichters van ‘Schrijvenswaard’.

ruit-tijd